Parajd só-hidegködös párologtató

Parajd só-hidegködös párologtató

Termékleírás

Felhasználási helyek

 Lakások (nappali, hálószoba), irodák, szállodai szobák, kórtermek és egyéb közösségi helyisége.

A készülék használata ajánlott Elsősorban légzőszervi megbetegedések, allergiás tünetek esetén, de egészséges embereknek is, a környezeti ártalmak és a dohányzás káros hatásainak enyhítésére, immunrendszer erősítésére. Használata az alvási időszakban a legkedvezőbb, de bármely napszakban alkalmazható. Kedvező hatása már néhány nap használat után érezhető.

Műszaki leírás

- rattan állvány: 70cm magas,átmérő: 30cm

- szabályozható légpumpa: 50-150m3/óra

- égetett kerámia tartály: 15l

- 10 liter parajdi kristálysólé: ~ 26%-os, pH 4,5-4,9

- kerámia porlasztó adapter.

Működési leírás

A helyiség levegőjét a légpumpa a sólétartály aljában lévő perforált rendszeren keresztül a 30cm rétegvastagságú folyadékon átporlasztja. A 26%-os parajdi sólé a levegőben lévő baktériumokat elpusztítja, a szennyeződéseket és a CO2-ot megköti. Az átpumpált tisztított levegővel a szervezet számára fontos 1-10 mikrométer nagyságú anionokat (Ca+, Na+, Mg+,J+) ill. kationokat (Cl-,SO4-) juttat vissza a légtérbe, amelyek belélegezve elpusztítják a nyálkahártyán lévő baktériumokat, és a tüdőbe jutva a hörgőkön át a véráramba, majd a sejtekbe kerülnek. Túladagolástól nem kell tartani, mert a sejtfalak csak a szükséges mennyiséget engedik be. A sóterápiát már a régebbi korokban is ismerték és alkalmazták, semmilyen káros mellékhatása nincs.

Használati utasítás

A készülék optimálisan 16m2-es helyiségre, azaz kb. 54m3 légtérre van tervezve. Ennél nagyobb helyiségben több készüléket kell használni a megfelelő hatás érdekében. Első alkalommal érdemes a készüléket 24 órára bekapcsolni, mert így elérjük a 8-12 mg/m3 ionkoncentrációt. 2-3 nap után, már elég néhány óráig működtetni. A sólé mennyiségét időnként ellenőrizni kell, és az elpárolgott mennyiséget vízzel kell pótolni. 4-6 hónap után a tartályt a gyártó által forgalmazott (laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvvel rendelkező) friss sólével töltsük fel. Ez azért fontos, mert ennyi idő alatt sok mechanikus szennyeződést megköt, valamint a levegőből kivont CO2 megváltoztatja a pH értéket. A sólé hőmérséklete nem haladhatja meg a 25°C-ot, mert a magasabb hőmérséklet kedvezhet a sótűrő baktériumoknak.

Szervíz, garancia

Jótállási idő 10 év, a légpumpára 1 év. Karbantartást nem igényel, de a porlasztót ajánlatos 3-4 hetente meleg vízzel átöblíteni, az esetleges eltömődés ellen.

Eladási ára: 85000.-Ft + Áfa

10 liter sólé eladási ára: 12000.-Ft+Áfa
Copyright 2007 © Sóforrás Kft. All Rights Reserved
Főoldal - Bevezető - Gyógyhatás - Galéria - Kapcsolat -